25 november 2018


Søren havde arrangeret en kran, hans skib, Karen-Marie, skulle have løftet masten af for vinteren, og den mindre jolle, der har været i hans familie i tre generationer, skulle køres hjem til gården.

Jeg har gennem mit medlemskab i Holbæk Træskibslaug, fået den gode mulighed, at SVALEN kan overvintre i det kommende kystlivscenter på havnen.

Så i starten af november, blev SVALEN løftet ud af vandet, og kørt over i den store hal og sat af i det anviste område, hvor træskibslauget har deres grej.
Tidligere i oktober stod vinden stormende fra øst/nordøst. I det gamle havnebassin i Holbæk, inde bag færgelejet, betyder det at søerne står lige ind gennem havnehullet, og i det lille bassin skubbes vandmasserne voldsomt rundt. Da jeg lå lige for, på siden af Nationalmuseets skib Sluppen Ruth, betød det nogle gode knubs.

Jeg skal have rettet røstjernene ud, gjort en ny fender- og lønningsliste, og spunset en lille stump i plankens overkant, der hvor der er gnavet hårdt.

Ellers er vinterens projekter talrige. Af de større, er ønsket om at lave et sænkesværd, der kan svinge op og ned gennem bådens køl, så dybgangen med sværdet nede øges en meter, fra ca. 0,6 m til 1,6 m. Derudover skal riggen gås efter, blokke og tovværk og unødvendige mastebeslag skal udskiftes, apteringen laves om en smule og div. småting, såsom befæstigelse af klamper, nye skødeledere og omrigning af mesanen til smakke med sprydstage i stedet for lugger, samt hylder til aflægning af grej i bådens åbne rum. Yderligere har jeg en drøm om at omkalfatre hele dækket, og lægge beg i stedet for linoliekit, som jeg ikke har haft særlig god succes med at få til at holde som en bæredygtig forsegling af værket.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar